Online overleg bij Corona

In 2017 verruilde ik Amsterdam voor de Achterhoek. Mijn klanten woonden toen al ‘overal’, van Groningen, Brabant tot in het buitenland.

In Amsterdam sprak ik met klanten meestal wel een eerste keer af, en daar bleef het vaak bij. Daarna ging alles al per mail en telefoon. Of we ontmoeten elkaar voor die eerste keer ergens halverwege in het land.

Ik kreeg toen al vaker klanten die ik nooit ‘echt’ ontmoette en die verder weg woonden. Met internet kan dat, en zeker nu.

Online meetings schelen enorm veel tijd!

Ook met bestaande klanten ging ik vaker online overleggen. Dat scheelde iedereen al enorm veel (reis)tijd.

Nodig is hiervoor een laptop, desktop of mobiele telefoon.

Naast Skype en FaceTime kan ik je voor een online gesprek uitnodigen voor een Zoom gesprek. Gebruik je zelf een andere tool, zoals Teams, dan is dat natuurlijk ook prima.

Online meetings zijn doorgaans effectiever

Het online overleggen blijkt ook vaak effectiever dan een telefonische afspraak of een afspraak op locatie. We kunnen elkaar op deze manier heel effectief sites, links en online afbeeldingen laten zien en zo ideeën uitwisselen.

Het is niet voor iedereen direct fijn om niet ‘in het echt’ af te spreken, maar dat blijkt snel te wennen. En anders kunnen we ook daarvoor een oplossing zien te vinden.

Laat me weten wat ik voor je kan doen.