Facturen digitaal versturen

digitale facturenSinds dit jaar verstuur ik mijn facturen via Factuursturen.nl   Je hebt ook andere aanbieders, zoals Moneybird (10 euro per maand), maar Factuursturen.nl vraagt alleen een extra bedrag per factuur: 40 cent per factuur (en max 10 euro per maand). Omdat ik doorgaans niet meer dan 15 facturen per maand verstuur, vind ik dit daarom de beste keuze. De functionaliteit zal niet wezenlijk verschillen.

Je kunt bij Factuursturen.nl de factuur uitprinten maar ook meteen per e-mail versturen naar je klant, en desgewenst met een kopie naar jezelf.

Ook al had ik veel zorg besteed aan de layout van mijn facturen, mijn klanten vonden het via Factuursturen.nl sowieso al veel professioneler overkomen. Ik heb er zelf ook veel meer gemak van. Waar ik voorheen alles in Excel en Word ging uitrekenen, opmaken en versturen, houdt nu deze tool bij welke facturen er zijn verstuurd en wat er nog open staat.

En ook handig: je hebt  je klantgegevens ergens online en veilig opgeslagen. En dat gaf me ook de laatste duw voor digitaal factureren. Zeker na het bericht van een bedrijf waar alle computers waren gestolen en waar ze daarom blij waren met deze digitale opslag.

Wist je dat je voor de Belastingdienst als ondernemer 7  jaar je administratie moet bewaren? Ik neem aan dat je boekhouder of administratiekantoor een kopie van je administratie heeft, houd hier anders ook rekening mee.

Met Factuursturen.nl kun je de lay out voor je factuur  instellen of de termijn van betalen. Je kunt ook  nog een persoonlijke noot toevoegen aan de e-mail waarmee je de factuur verstuurt.

Andere aanbieders bieden wellicht vergelijkbare mogelijkheden. Deel ze daarom gerust hieronder.

Tip: Sla een factuur na het aanmaken meteen op als concept. Ga ‘m daarna pas weer openen of versturen. Verstuur je ‘m meteen, zonder ‘m als concept op te slaan, dan zie je de factuur niet terug in de historie.

Edit: Zie reactie van Factuursturen.nl hieronder!

930 keer gelezen

0 antwoorden
  1. Freddie Leeman
    Freddie Leeman zegt:

    Leuk artikel! Even een toevoeging over je Tip (1). Je hoeft de factuur niet op te slaan alvorens hem te verzenden. De factuur is gewoon terug te vinden in het overzicht van verzonden facturen (let wel even op de weergave rechts bovenin) en kan desgewenst gekopieerd worden naar een nieuwe factuur. Bedankt voor de complimenten en het feit dat u de moeite neemt anderen van de kracht van FactuurSturen.nl te overtuigen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *