Help, mijn kruimelpad is weg.

kruimelpad WordPress

Een kruimelpad (of breadcrumb) is wat je bovenaan dit bericht ziet staan: ‘Home > WordPress’. Of als je al op het bericht hebt geklikt: ‘Home > Help, mijn kruimelpad is weg’. Gebruik je een Genesis theme en activeer je de WordPress SEO plugin van Yoast? Dan is dit artikel relevant voor je.

Heb je bij de Genesis instellingen het kruimelpad ingesteld, dan verdwijnt die instelling zodra je de SEO plugin van Yoast activeert. Deze plugin regelt namelijk ook de hierarchie van de broodkruimelregels. Zorg er daarom voor dat je in de plugin van Yoast ook het kruimelpad aanvinkt.

  • Ga naar de instellingen van de SEO plugin van Yoast en naar Interne links. Hier kun je het kruimelpad aanvinken.
  • Let op: Vink de broodkruimels óók aan in de theme instellingen van Genesis!

Met dank aan mijn vrienden van MijnPress, die dit voor mij en mijn klant hebben uitgezocht

Wanneer gebruik je een kruimelpad?

kruimelpad WordPressIedereen kent het verhaal van Hans en Grietje die broodkruimels gebruikten om de weg weer terug te vinden. Een kruimelpad is dan ook vooral handig als je website wat uitgebreider is, met bijvoorbeeld meerdere soorten producten of diensten.

Niet alleen je bezoekers kunnen je kruimelpad dan waarderen, ook Google doet dat. Hoe meer structuur en duidelijkheid, hoe fijner iedereen dat immers vindt. En de Googlerobot probeert nu eenmaal ook zoveel mogelijk ‘mens’ te zijn.

De SEO plugin van Yoast is overigens een aanrader om de vindbaarheid van je website te verbeteren.

 

1149 keer gelezen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *