,

Hoeveel kost een WordPress website?

Welke kosten tellen mee?

kosten-wordpress-website

Domeinnaam en hosting

Ik ben zelf erg gecharmeerd van Sohosted (nu Yourhosting). Ik vind dat ze voor WordPress een prima prijs-kwaliteitverhouding bieden. Voor een small hostingpakket betaal je bij Sohosted 11 euro per maand en voor een domeinnaam 15 euro.

Voor een WordPress site krijg je hier waar voor je geld, een standaard geheugenlimiet van 1024 MB (belangrijk voor WordPress) en een vriendelijke en goed bereikbare helpdesk (mét telefoon).

Pas op voor ‘instinkers’ met goedkope domeinnamen. Zie ook mijn Checklist voor goede hosting. Helaas zijn ook bekende en ‘gerenommeerde’ webhosters niet altijd de beste keuze voor WordPress!Betaal je voor een eenvoudige WordPress site veel meer? Dan is verhuizen naar een andere hostingprovider wellicht een gunstige optie. Was dat vroeger nog een langdurige toestand, tegenwoordig ben je in een paar dagen verhuisd.

Je website (laten) maken

Een WordPress site kún je zelf maken. Je kunt ook zélf je administratie doen of je huis schilderen… Ook voor WordPress geldt: Hoe heerlijk om dat uit te besteden aan iemand die daar al jaren ervaring in heeft opgedaan en om zelf weer te doen waar jij goed in bent.

Afhankelijk van je wensen: Voor een op maat gemaakte website betaal je al snel 900 euro tot het dubbele daarvan, en aan een webbouwer die hopelijk ook verstand heeft van vindbaarheid in Google. Voor een koopje een website laten maken en dan niet gevonden worden in Google, is snel weggegooid (leer)geld. Bekijk hier wat er bij komt kijken.

Onderhoud

Hiervoor geldt hetzelfde: zelf doen of uitbesteden? Besteed je dit uit, dan lijkt 60 euro per kwartaal een marktconform tarief voor reguliere back ups, het laten updaten van WordPress en plugins en voor eventueel herstel. Lees hier waarom het verstandig is om het onderhoud uit te besteden.Wil je vaker support van je webbouwer, dan biedt een servicegerichte webbouwer daar extra opties en abonnementen voor aan. Ook als je het plaatsen van blogs wilt uitbesteden.

Samenvatting van de basic kosten

  • Eenmalig bedrag voor het maken van je website: vanaf ca. 1.000 tot 2.000 euro (of meer).
  • Jaarlijks bedrag voor je domeinnaam en hosting: 150 tot 200 euro per jaar voor een eenvoudige website.
  • jaarlijks bedrag voor het uitbesteden van onderhoud: rond 250 per jaar.

Jaarlijks dus zo’n 500 euro, plus de eenmalige investering voor het maken van je website en de optimalisering daarvan voor Google.

Waarschijnlijk helpt je webbouwer je tussendoor ook met vragen weer even verder op weg, al dan niet tegen een schappelijk tarief.

 

* Tarieven gelden op het moment van schrijven en updates van dit bericht.

Meer weten?

Ik ga graag in op je vraag.

Bekijk wat ik voor je kan doen

 

5422 keer gelezen

0 antwoorden
  1. Jolanda
    Jolanda zegt:

    Hallo Marian, ik ben nieuw op WordPress en zie dat je een gratis template ook kunt upgraden voor 80 euro per jaar. Dit is dan inclusief domeinnaam, extra ruimte etc . Wat is het verschil tussen dit pakket of je WordPress pagina laten hosten door een ander bedrijf zoals jij noemt op je website?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *