De QR code is ontwikkeld in 1994 door het Japanse bedrijf Denso-wave en is een matrix-code, oftewel een tweedimensionale barcode. QR code staat voor quick response.

QR codes kunnen worden ingescand met een mobiele telefoon. Voor mijn iPhone gebruik ik hiervoor de app Code Scan. Als ik deze app aanzet en mijn iPhone voor een QR code houdt, verschijnt de gecodeerde tekst in beeld. Deze tekst kan ik nu met één klik direct in mijn iPhone opslaan, zonder verder een letter te typen. Ik kan hiermee de gegevens van een visitekaartje opslaan, maar ook het website adres van een voorstelling, om bijvoorbeeld meteen kaarten te bestellen. De QR code tref je daarom ook steeds vaker op posters aan.

Dit is de QR code voor mijn ‘visitekaartje’:

Houd je hier bijvoorbeeld je iphone voor (met de app Code Scan), dan zie je met ‘show text’ dit:

639 keer gelezen

0 antwoorden
 1. gerda stob
  gerda stob zegt:

  Hoi Marian,
  Mag ik je een vraag stellen?
  Als ik mijn tekst aan het opmaken ben in WordPress
  zit alles aan elkaar vast en verspringt het voortdurend
  Ik word er helemaal gek van.
  Dat moet toch anders kunnen?
  Weet jij hoe?
  Bedankt en groetjes,
  Gerda Stob

  PS Fijne site

  Beantwoorden
 2. Marian
  Marian zegt:

  Het is handig om daarvoor ook je opmaak te checken en aan te passen met de HTML tab. Dank voor je vraag, ik zal er binnenkort een blog aan wijden!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.