Je hebt een website. En dan?

Ik lees vaak juichende verhalen over WordPress. En terecht, ik maak er zelf ook graag websites mee. Als je je erin verdiept, kun je er na enige tijd zelf een eerste website mee maken. En dan kan je buurman, ex of neefje er ook nog wel een website van brouwen.

Als ik bij die juichende verhalen dan de websites ga bekijken, vallen me vooral twee dingen op:

  • Ik zie een aangepast template, dat niets toevoegt aan de identiteit van het bedrijf of de persoon.
  • Er is nog vaker niets gedaan om Google de site ook te laten vinden.

Hartstikke aardig dus van je buurman, ex of neefje, maar die inzet of zelfs het geld levert je dan niets, noppes en nada op.

Positionering, branding en vindbaarheid zijn voor je website van doorslaggevend belang. Met een goede positionering en branding onderscheid je je van de massa en van je concurrenten. Formuleer dus eerst waarmee je dat kunt doen en pas daar je design en je teksten op aan.

Richt je site vervolgens goed in voor Google, door de goede combinatie van code, tags en teksten. En maak slim gebruik van Social Media. Je wilt toch ook dat je gevonden wordt? Investeer daar dan ook in. Met je tijd of door het uit te besteden.

Laat je website daarom niet zomaar maken door je handige neefje; investeer in je branding, vindbaarheid en maak het onderscheid.

391 keer gelezen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *