,

Zelf een (online) flyer maken

Niet iedereen is zo handig om een flyer te maken met bijvoorbeeld Adobe Photoshop of Illustrator. Ik ook zeker niet. En ik heb nu een leuke tool gevonden om wel handig flyers mee te maken, of visitekaartjes, of ansichtkaarten. En het is nog gratis ook!

Met Crello.com kun je heel handig afbeeldingen en teksten in lagen op elkaar leggen, een beetje vergelijkbaar met Power Point. Plug & Play dus.

Je kunt kiezen voor exporteren naar een jpg of png, maar dat vind ik zelf niet van voldoende kwaliteit. Je kunt ook kiezen voor pdf, daarvan een printscreen maken en daar vervolgens een jpg van maken. Dat is voor online ook nog heel acceptabel.

Voor drukwerk kun je sowieso het best voor pdf kiezen, maar die mist bij Crello dan wel een ‘drukwerkprofiel’ en niet elke online drukker accepteert dat. Bij Drukwerkdeal.nl kon ik hiermee bijvoorbeeld niet terecht, maar wel bij Drukzo.nl waar ze bovendien ook nog kosteloos en bijna real-time de afmetingen aanpassen als je een chat-sessie met ze start.

Zonder printprofiel heb je de kans dat de kleuren niet exact zijn zoals je ze op je scherm of eigen printer ziet, maar voor deze toepassing met Crello en Drukzo vond ik het heel acceptabel, voor een redelijke prijs en ik hoefde verder niemand in te huren.

Heb je hogere eisen, dan moet je wel iemand inhuren of je zelf hierin verder scholen. Voor een flyer of visitekaartje dat er verder goed genoeg uitziet, kan ik Crello als ontwerptool en Drukzo voor het printwerk zeker aanraden.

online-marketing-achterhoek-gelderland

Ook de website van Het Land van Kempers is gemaakt door Piri Piri Marketing & Communicatie.

190 keer gelezen

2 antwoorden
  1. Katje Lee
    Katje Lee zegt:

    Ik kende Crello niet en ging dus even kijken… dat is gewoon de tweeling van Canva??

    Maarrrr Canva Pro heeft wel duizenden stock foto’s die je heel makkelijk kan gebruiken, dus het lijkt me nog iets beter. De exportmogelijkheden blijven dezelfde.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *