Handige WordPress Plugins

wordpress plugin

wordpress plugin

Voor WordPress zijn er plugins voor van alles om de werking en het onderhoud ervan te optimaliseren. Bij een website lever ik standaard plugins mee voor back ups, vindbaarheid in Google,voor presentaties van slideshare.net en voor het kunnen tonen van video’s, van bijvoorbeeld You Tube, Google Video, Vimeo, enzovoorts.

Hieronder een lijst met plugins die ik vaak gebruik (bijgewerkt op 28 mei 2013).

Als je met plugins aan de slag gaat, ga ik ervan uit dat je weet wat je doet. Zie ook mijn tips onderaan deze pagina. Oftewel, ik deel mijn tips graag, toepassen is uiteraard voor eigen risico.

    Werkt je site niet meer na het uploaden of bijwerken van een plugin?

    Het kan zijn dat een plugin niet tijdig is bijgewerkt voor de nieuwste WordPress versie of (recent) conflicteert met een andere plugin. Dan kan het zijn dat die plugin niet goed meer werkt of in het ergste geval dat je website niet meer wordt getoond. Ga dan met je FTP-programma naar de map wp-content/plugins en delete de plugin waarvan je denkt dat die het probleem veroorzaakt (of geef die tijdelijk een andere naam). In het allerergste geval moet je een geheel nieuwe WordPress installatie doen, met een verse database.

    Zorg daarom altijd voor een goede back up

    Maak regelmatig en altijd voor een update een back up van je database en van de laatste aanpassingen van je template! Lees verder

    En zorg voor een goede provider

    Soms kan een plugin niet werken door de serverinstelling bij je webhosting provider. Kies daarom altijd een goede webhoster uit, met verstand van WordPress en die voor de goede werking van plugins voldoende geheugen limiet biedt. Lees verder

    Meer tips over WordPress of Plugins?

    Ontvang elke maand mijn nieuwsbrief met tips en inspiratie. Meld je aan in de kolom rechtsboven in deze pagina.

    1381 keer gelezen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *