In 3 stappen een mouseover effect voor je afbeelding

Een klant wilde graag zwart-wit afbeeldingen tonen op de homepage, die in kleur zouden veranderen, zodra je er met de muis overheen gaat of als je ze aanklikt op de tablet of smartphone. Bij WordPress is voor nagenoeg alles een handige plugin te vinden. Voor deze oplossing maakte ik gebruik van de plugin IMG Mouseover.

Deze plugin laat je verwijzen naar een eerste geüploade image en naar een ander image voor het mouseover effect. Je hebt dus altijd twee images nodig die je moet uploaden. In mijn geval een gekleurde en een zwart-wit versie van dezelfde afbeelding.

In 3 stappen ben je klaar!

1. Ik upload de zwart-wit versie (naar de mediabibliotheek) en noteer de url:
https://lekkerscherp.nl/wp-content/uploads/2014/09/peper-zw.jpg

mouseover afbeelding

2. Ik upload de gekleurde versie en noteer ook hiervan de url:
https://lekkerscherp.nl/wp-content/uploads/2014/09/peper.jpg

peper

2. In de desbetreffende pagina of widget plaats ik de code, zoals nu op deze pagina:

mouseover andere afbeelding wordpress plugin

Waarbij ik na oversrc= de url van de gekleurde afbeelding plaats (src staat voor source).
Het belangrijkste is dus om die oversrc= toe te voegen en te beginnen met img class=”mouseover”. Let wel, dit werkt alleen als je ook de plugin IMG Mouseover. hebt geactiveerd.

De afbeelding verschijnt nu in kleur, zodra je er met je muis overheen gaat, of zodra je ‘m aanklikt op je tablet of smartphone. Je kunt ‘m nog links, rechts of gecentreerd plaatsen en desgewenst van een link voorzien. peper

 

9678 keer gelezen

3 antwoorden
 1. Malou
  Malou zegt:

  Hi! Voor de site marike.life wil ik iets soortgelijks regelen, maar ik weet niet zo goed hoe. Op de balk met ‘Personal training -‘ etc., wil ik die icoontjes soort van naar voren laten springen als je er met de muis over heen gaat. Enig idee hoe ik dat doe? Je zou me ontzettend helpen!

  Beantwoorden
 2. Maxim
  Maxim zegt:

  Hi,

  De site van de plugin IMG Mouseover geeft aan dat deze niet meer ge-support wordt. Werkt de plugin bij jullie nog probleemloos en is er anders een alternatief bekend ?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *