Goedkoper internetten in het buitenland met Droam

Men neme mee op vakantie:
– voldoende geld en plastic kaartjes
– paspoort, boarding cards en/of e-ticket nummers
– gidsen en notities van must sees
– de laatste B&B gids
– goede wegenkaarten
– iemand die goed kaart kan lezen
(- een tomtom voor het geval dát)
– een huurauto met het stuur aan de goede kant
– een laptop voor het opslaan van foto’s en het boeken van B&B’s
– je dromen…
– en een Droam voor als je geen wifi in de buurt hebt…

Een wat? Juist, een Droam. Een Droam is een apparaat, waarmee je mobiel kunt internetten, met je mobiele telefoon of laptop. En tegen een bedrag dat je vooraf hebt afgesproken.

Veel mensen kunnen inmiddels onbeperkt internetten met hun mobieltje, maar in het buitenland valt dat gebruik buiten je bundel en betaal je je daar blauw aan. Data Roaming heet dat, wat betekent dat je gebruik maakt van een ander netwerk dan dat van je eigen provider. En dat kost je behoorlijk meer.

Je kunt daarom beter een (prepaid) simkaart met databundel kopen in het land waar je bent. Maar nu is er dus ook Droam.

Ik heb een Droam besteld, met een bedrag van 45 euro voor het gebruik. Handig om onderweg de B&B’s te boeken in de drukkere plaatsen. Een paar dagen voor vertrek lag het apparaat in de bus, met een eenvoudige en duidelijke handleiding.

B&B’s zijn er (heel) veel in Engeland, maar ze zijn ook populair, zeker bij de meer toeristische plaatsen. En in kleinere plaatsen is er juist niet zoveel aanbod, ook niet van hotels.

Met de laptop én Droam konden we vaak de avond ervoor nog net een laatste kamer boeken. Dat was een stuk relaxeder dan alleen maar op de bonnefooi gaan en uren moeten rondrijden. Wat we voor het avontuur ook heus wel gedaan hebben… En met Droam konden we zo elke avond wel een uurtje surfen.

Hoe ik hoorde van Droam? Via Twitter! Dorothé Vos, klant en inmiddels zelf een twittergoeroe, twitterde er enthousiast over.

En door die laptop en Droam hebben we nog steeds contact met een paar van die B&B’s. Omdat ze altijd hun dienstverlening willen verbeteren (daar valt ook wat van te leren) of omdat ze graag meer Dutchies als klanten zouden begroeten, zoals de gastvrije Peter en Julie van The Avalon in Tintagel,  Cornwall, omdat zij  hun Hollandse gasten zo aardig vinden. It wasn’t us!

En juist daar, in Tintagel, hadden we geen bereik met Droam, ook niet met onze mobieltjes. Het bleek daar een bekend probleem. Maar ook weer niet; ze hadden – ook daarom? – gewoon wifi…

Voor meer informatie en het (tijdelijk) bestellen van de Droam:
Droam.nl

Update: Ook in Ierland, Griekenland en Portugal (Algarve) werkte de Droam feilloos en hebben we daar veel plezier van gehad.

634 keer gelezen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *