Wordfeud, eindelijk een leuk online spelletje!

Na mijn vakantie las ik er steeds vaker over op Twitter, Wordfeud. Het zou lijken op Scrabble en moest erg leuk zijn.

Nadat ik op mijn eerste computers veel te fanatiek online spelletjes heb gespeeld, van Snake, Indiana Jones tot Duke Nukem, vind ik dat sinds 2000 toch wel zonde van mijn tijd. Alleen op (en na) het werk vond ik het nog wel ’s leuk, in een netwerk met tien of meer in 1 spel. Maar dan verlies je de handigheid en om dan steeds afgeknald te worden door die jonge jochies…

Voor de iPhone werd en wordt me door anderen sinds een paar jaar weer van alles aangeraden. Die spelletjes kunnen me dan toch niet echt boeien en staan er allemaal nog ongebruikt bij. Maar terug van vakantie dan toch die Wordfeud App op mijn iPhone gezet, ermee begonnen en tsja… tot nu toe niet mee opgehouden.

wordfeud - foto: marian de jong

Wordfeud lijkt inderdaad op Scrabble, is in het Nederlands te downloaden en te spelen met bekenden uit je contactlist of met volslagen vreemden. Ik ben begonnen met twee bekenden uit mijn contactlist en meteen genadeloos ingemaakt. Huh?

Het is dus meer dan alleen leuk woordjes maken. Om te winnen komt er de nodige strategie bij kijken. Zelf de dubbele woord- en letterwaardes pakken en… die kansen bij je tegenstander zien te blokkeren. Dit zal geen nieuws zijn voor een doorgewinterde Scrabble speler, maar dat heb ik na mijn achtste niet meer gespeeld.

Die combinatie van slim woorden maken en de ander daarmee zien af te troeven maakt het spel voor mij meer dan leuk. En het online spelen maakt het nog leuker, want je kunt het in je eigen tijd doen. In de trein, de wachtkamer of tijdens bezigheden die nodig onderbroken moeten worden.

Op je iPhone krijg je vanzelf een bericht wie een zet heeft gedaan en voor hoeveel punten. Het schijnt dat je met 30 mensen tegelijk het spel kunt spelen. Ik hou het zelf nog even bij twee, daar heb ik – bij het willen leren en winnen – mijn handen voldoende vol aan. Bij geen activiteit wordt het spel automatisch na 72 uur gestopt.

Wordfeud is ook als App beschikbaar voor Android.

Het enige nadeel is dat Wordfeud niet alle Nederlandse afkortingen kent. Maar ach, die kan je tegenstander dus ook niet gebruiken.

1361 keer gelezen

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *