,

Hoe zet je PowerPoint om in een video voor je online leeromgeving?

powerpoint-video-online-leren

Je wil een video maken van je presentatie in PowerPoint. Om te gebruiken in je webinar of online leeromgeving. Hoe doe je dat?

Ik maak zelf graag gebruik van Camtasia, een programma waarbij je beeld en geluid helemaal naar wens kunt editen. Wil je niet die uitgave doen en de tijd nemen om zo’n programma te doorgronden, dan zijn er ook handige en slimme manieren om je PowerPoint snel om te zetten in video en MP4-formaat, zoals deze:

Gebruik Zoom voor een video van je PowerPoint presentatie

Gebruik je (de gratis versie van) Zoom, de online meeting tool, dan kun je ook als enige deelnemer je scherm delen.

  1. Start een Zoom meeting en nodig verder niemand uit 🙂
  2. Deel je scherm met de PowerPoint presentatie en druk op de record knop, zo maak je je video. Je kunt er uiteraard ook (direct) geluid mee opnemen.

Toch meer bewerken?

Neem je je PowerPoint met Zoom op, dan heb je hier meteen een los audiobestand bij, voor als je daarna toch nog wat in beeld en geluid wil bewerken. Het schijnt dat dit ook met iMovie kan, zelf heb ik geen ervaring met iMovie. Let er wel op dat je bij Zoom dan instelt dat je video nabewerkt kan worden met een externe video editor. Voor meer (losse) audio kun je ook nog de dictafoonfunctie van je telefoon gebruiken.

Investeer in audio

Goede audio is belangrijk en het investeren waard. Bij slecht geluid haken mensen af. Een goede en gebruiksvriendelijke microfoon is de Snowball Ice die je direct met je computer kunt verbinden. Aanrader voor een goede dasspeldmicrofoon is de Rode smarLav+.

Voor alle microfoons geldt: Wel even checken of die (het best) past op je camera, computer of telefoon, of dat je hiervoor nog een tussenstekkertje nodig hebt.

263 keer gelezen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *