Wel of geen weblog? Die vraag lees ik net op een mailinglijst voor ondernemers. Ook een klant kwam met de wens voor een weblog op haar site, maar ze wist zelf niet direct waarover die moest gaan.

Ik raad mensen altijd aan om eerst een strategie te bedenken voor hun weblog, zeker als die is gekoppeld aan hun zakelijke site. Waar wil je het over gaan hebben en dan vooral: wat kan jouw klant interesseren? En ook: kun je het volhouden?

Een weblog kan je dan meer menselijk maken, je autoriteit/kennis in je vak onderstrepen én je vindbaarheid in Google verbeteren. Dan kan een weblog er dus aan bijdragen dat klanten voor jou willen kiezen.

Weet je in niets te bloggen, dan adviseer ik om het voorlopig niet te doen. Dan is het devies: beter niets dan iets vaags of één blog per jaar.

En bepaalde persoonlijkheden komen er zeker mee weg als ze ook over koetjes, kalfjes en kwaaltjes bloggen. Maar je neemt in elk geval een risico als je je daar meteen onder wilt rekenen. Twitteren vind ik een ander verhaal. Dat werkt ook als praten bij de ‘virtuele koffiemachine’. Doorgaans denk je over een twitterbericht wat minder lang na, maar ook daarbij heb ik voor mezelf wel op een rijtje gezet wat ik wel en niet aan de buitenwereld kwijt wil.

Heb je wel een blog, dan werkt twitter erg goed om jezelf onder de aandacht te brengen: door te twitteren dat je ergens een nieuwe blog over hebt geschreven! In die combinatie kan het wel degelijk bijdragen aan je acquisitie en zelfs beter dan bijvoorbeeld adverteren of het versturen van een persbericht.

Verder helpt bloggen en twitteren bij je vindbaarheid met Google. Gebruik in je blogs dan ook regelmatig woorden waarop je gevonden wilt worden. Bloggen is dus wel degelijk zinvol, indien op de juiste manier toegepast.

Als je toch ook graag over de al genoemde koetjes, kalfjes en kwaaltjes wilt bloggen, dan kun je ook overwegen om een weblog daarover los te koppelen van je zakelijke site. Je kunt zelfs een weblog starten onder een nickname.

Met een WordPress site kun je in elk geval alle kanten op. Je kunt er een statische site mee maken en de blogfunctie meteen activeren als je daar aan toe bent.

1807 keer gelezen

1 antwoord
  1. Fred van der Kamp
    Fred van der Kamp zegt:

    Grappig, juist dat punt van continuiteit is ook hier weer belangrijk. Volgens mij geldt dit bij alles wat te maken heeft met acquisitie inspanningen, begin ermee als je een lange termijn strategie een focus hebt.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *